VREDEOORD EINDHOVEN, THE NETHERLANDS

„Projekt Living Vredeoord oferuje wiele atutów i możliwości, co pozwoliło na szybkie podjęcie decyzji i sprawia, że przekształcenie go w zrównoważony budynek mieszkalny, aby zadowolić wszystkie zainteresowane strony, było ciekawym wyzwaniem.”

Francine Zijlstra, CEO Equilis Holandia

 

Redevelopment of an office
building into a residential space

 

Wewnętrzny ogród i zielony dach

 

Zrównoważona transformacja budynku biurowego w nową miejską przestrzeń mieszkalną

Budynek biurowy Vredeoord 105 w Eindhoven zostanie poddany przebudowie i przekształceniu w obiekt mieszkalny ze 166 mieszkaniami. Projekt będzie składał się z mieszkań dwupokojowych i trzypokojowych o średniej powierzchni 67 m2. Parking i powierzchnie pomocnicze są zorganizowane w prywatnym podziemnym garażu. Projekt będzie skierowany do najemców z segmentu średniego, zaspokajając wysokie zapotrzebowanie na ten rodzaj produktu w Eindhoven, piątym mieście w Holandii pod względem liczby mieszkańców i części jednego z najbardziej innowacyjnych obszarów w Europie.

Współczesne miejskie życie wymaga dobrej lokalizacji, funkcjonalnej przestrzeni i zielonego akcentu, a ta inwestycja oferuje wszystkie wymienione atrybuty. Projekt będzie częścią nowej dzielnicy mieszkaniowej Vredeoord, dawnego parku biznesowego Philips, z miejscami na spotkania towarzyskie, w pobliżu parku i 10 minut jazdy rowerem od centrum miasta.

Uwzględniono i utrzymano istniejące cechy budynku, takie jak elegancka elewacja z naturalnego kamienia i wysokie kondygnacje oszklone na całej wysokości. Aby zapewnić dodatkowy komfort powierzchni mieszkaniowych, każdy apartament będzie miał własny balkon wychodzący na ogród wewnętrzny. Projekt spełni wymagania w zakresie zrównoważonego rozwoju, między innymi dzięki panelom słonecznym na dachu i zielonemu dachowi.

Ten nowy projekt zabudowy jest doskonałym przykładem na to, jak stworzyć spokojne i zrównoważone środowisko życia w mieście. Przekształcanie w nowy i ulepszony Living Vredeoord rozpocznie się w połowie 2019 roku.

 

Architekci

Pauwert Architectuur, Eindhoven

Parking

212 miejsc w garażu podziemnym

Status

Rozpoczęcie budowy w połowie 2019

Oddanie do użytkowania

2020

Powierzchnia terenu

11.123 m²

Mieszkania

166 mieszkań

Więcej inwestycji