PARENTHESE GOSSELIES, BELGIUM

« The identity of the ‘Parenthèse’ location found its inspiration in the architecture, a nod to the two buildings which, seen from above, form a parenthesis. »

Jean-Philippe Doutrelugne, Director of Development at Equilis.

 

 

Ambitious architecture which breaks the existing codes

 

10.000 m² retail area

 

A new 10,000m² shopping center

Equilis has made a new 10,000m² shopping center available for the general public, on the busy N5 road in Gosselies.


The architecture is ambitious and breaks the existing codes. Elegant and with a double-height, it will provide a pleasant setting for its users, who will also be able to enjoy the well-tended, green outdoor spaces.

 

The identity of the ‘Parenthesis’ location found its inspiration in the architecture, a nod to the two buildings which, seen from above, form a parenthesis. Also linked to its direct environment: this location will become a moment of calm on the fringes of the bustle of the adjacent road. This site has been designed entirely for the end user.

White is omnipresent as a vector for unifying the site. White makes it possible to serve brands. White offers an air bubble in the middle of the national road, but also a reading background that magnifies the surrounding nature and its colour changes with the seasons.

Architects

OpenArchitectes/DDM

Parking

200 spaces

Opening

2020

Jobs created

70

Status

Open

Retail

10.000 m²

More references